בפרוייקט זה שוריינו סוללות המאגר ברשתות ייצוב גאוגריד. רשתות אלו הארוגות מסיבים פלסטיים חזקים ועמידים כנגד מתיחה מתמשכת (עיבור) נפרשו בעת הקמת הסוללה כשכבות אופקיות הממלאות את גוף הסוללה.
כביש מכבית מערב בנוי ככביש שקוע שלצדדיו מדרונות תלולים וארוכים המאופיינים בקרקע חמרה שנוטה במיוחד לארוזיות.
על חלק מהמדרונות הותקנה כוורת "גאוסל " בנוסף למייצב הפולימרי.
המדרונות עברו כבר בהצלחה שני חורפים גשומים במיוחד.
במסגרת העבודות המקדימות להקמת מחלף בנציון נתניהו בירושלים, נערך ע"י האקולוג ד"ר ז'אן מארק דופור דרור סקר גיאופיטים. חברת הדר ייצוב קרקע פרויקטים נבחרה להעתיק את הגיאופיטים מהנקודות שנמצאו בסקר ולאחסנם עד לשתילתם המחודשת בסיום עבודת הקמת המחלף.
בפרוייקט זה חופה מצוק החציבה הבוהק בלבן ברשת קו, רשת סרוגה מחוטי קוקוס במפתחים גדולים (5ס"מ על 5ס"מ) השומרים על שקיפותה של הרשת לשמירת המראה הטבעי של הסלע, יחד עם הפחתה משמעותית בבוהק הסלע.
במהלך הקמתו של פארק כפר-סבא, נוצרו ערוצי סחף משמעותיים שסיכלו את השלמתו של שלב א' ופתיחתו לציבור. הדר נקראה ליישם יריעות גאוקו להגנת סחיפה וזריעה בהתזה.
במסגרת עבודות נתיב הגז הצפוני בקטע דור-חגית הוטמן צינור גז בעומק הקרקע. לשם כך הוסרו שכבות הקרקע העליונות במדרון עופר ונוצרה צלקת נוף בוהקת ונצפית היטב מכביש 4 ומיישובי הסביבה.
לנחל איילון אגן איסוף גדול מאוד בשטחו הגורם לזרימות עוצמתיות בנחל. במטרה למנוע סחיפת קרקע בעת זרימת מים בנחל בוצעה זריעה בהתזה (הידרוסידינג) של זרעי תלתן. בתערובת המותזת שולב מייצב הקרקע גאוסיב העשוי מסיבי עץ בתוספת דבקים אורגניים (רמת ייצוב 2).
פארק תעשיות בר לב שוכן כקילומטר מזרחית לצומת אחיהוד, על כביש עכו-צפת. לפני כשנתיים אושרה תוכנית להרחבת הפארק ב-570 דונם. עבודות הפיתוח כללו גם הכנה של מדרונות ארוכים ותלולים.
כוחות הגזירה שמפעילים המים זרימתם באפיקים ותעלות גורמים לסחיפת חלקי קרקע ולהרס פני האפיק. על מנת להגן על התעלה ניתן לדפן אותה או לצפותה. בתעלת מקוה ישראל הסמוכה לנתיבי איילון, נבחרה החלופה של דיפון בבטון מזוין.
במדרון בי"ח בנס ציונה הותקן מגלש ניקוז ממזרני בד בטון - הידרוטקס, מהגדולים שבוצעו אי פעם בישראל.
המגלש, שאורכו כ-60 מ' וגובהו כ-25 מ', מנקז אגן היקוות גדול שגרם לנזקי סחף עצומים באזור בעל רגישות נופית גבוהה.
האנדרטה לזכר הנופלים בקרית חיים עברה שיפוץ והרחבה. אדמת המבנה CU Soil נבחרה לספק לעצים באתר את בית הגידול המיטבי, שכן היא מספקת תשתית יציבה וגם מספקת לעצים את כל צרכיהם.
במרכזה של שכונת עיר ימים מסתיימות בימים אלו העבודות לבניית הכיכר המרכזית, שתהווה אזור פנאי ומפגש לתושבי השכונה והמבקרים בה. על מנת להבטיח את שגשוגם של העצים וקבלת רצף צל בוצע בפרויקט בית גידול רציף של אדמת המבנה Cu Soil.
מלון אלמא בזכרון יעקב משופץ ומחודש בימים אלו. לקראת פתיחתו הצפויה ביקשו היזם והמתכננים לשקם את המדרון המערבי המשקיף אל מורדותיו המערביים של רכס הכרמל ואל הים.
במסגרת העבודות על כביש 65 המחודש נחצבו קירות בצידי הכביש. בחלק מהקירות אובחנה בעיית דרדרת אבנים. רשת דלטקס נבחרה מבין מספר חלופות על מנת להגן על הנוסעים בכביש והולכי הרגל.
מזרני הידרוטקס, המיוצרים ע"י חב' הדר מערכות, הותקנו לאורך הנחל באתרים שונים ע"י חב' הדר ייצוב קרקע פרויקטים, כקבלנית משנה של קבלני העפר הראשיים: חב' שבו שלמה וחב' ג'בארין.
המדרונות בחוף בת ים לכיוון מסעדת החוף עמדו תקופה ארוכה עירומים מצמחיה. הגשמים העזים שניתכו ישירות על גבי המדרון גרמו לגלישות וסחיפות קרקע שהתרכזו מעל המסעדה ויצרו סתימות ותקלות רבות.
לאחרונה סיימנו התקנת מערכת תשתיות לגינת גג על גג בית ספר עירוני ה' בחיפה. גינת הגג, בתכנונו של אדר' יפתח הררי, תוכננה למטרת מנוחה ופנאי במהלך ההפסקות, כמו גם לצינון המבנה ולחסכון באנרגיה חשמלית למיזוג האויר.
בפארק שלולית החורף בעין צורים תוכננו שבילים בשטח של כ-4,000 מ"ר. השבילים מיועדים בעיקר להולכי רגל ולרוכבי אופניים, אך גם לכלי רכב המשרתים את תחזוקת הפארק.
כוורת רצועות ייצוב גאוקו 20 במערך מעוינים דו שכבתי נפרשה על המדרונות על מנת לייצב את האדמה הגננית במדרונות כנגד גלישה. לאחר ההתקנה מולאה הכוורת באדמת גן בעובי של 40 ס"מ.
תוואי המסילה בקטע שבין בית שמש לבר גיורא עובר לאורך שמורת נחל שורק באזור בעל רגישות נופית גבוהה ביותר.
שיקום נוף המצוקים נעשה ע"י השחמת מצוקי החציבה הבוהקים בלבן.
פרוייקט מחצבת נשר, הידועה בשם ק"מ 4.5, כלל ייצוב קרקע על גבי המדרון התלול והארוך ביותר שיוצב בישראל. המדרון התלול בגובה של 87 מ' היה בעברו מחצבה שהפכה לאתר פסולת ובניין.
לאורך כביש 431 יושמו טכנולוגיות אקולוגיות וביוהנדסיות לשיקום הנוף ולייצוב הקרקע כנגד סחיפה.
בחלקו המערבי והמרכזי שבו נפרשו מעל 100,000 מ"ר של רשתות ייצוב ביוהנדסיות מסיבי קוקוס מסוג גאוקו 400 וגאוקו 700.
מצוק החוף בתחום העיר בת ים מצוי מזה שנים בתהליכי גלישות קרקע עמוקות, חתירה עקב נגר מי גשם וסחיפה של הקרקע שנגרמת מגשם ומרוח. תהליכים אלו מאפיינים את מרבית רצועת מצוקי חוף הים התיכון ובכללה גם את המקטע של העיר בת ים.
בשנים האחרונות אירעו מספר מפולות סלעים במסילת בית שמש שהסתיימו בנס ללא פגיעות בנפש. הנהלת הרכבת בחנה מספר חלופות להגנה מפני נפילת סלעים. לבסוף נבחרה חלופת מחסומי סלעים גמישים סופגי אנרגיה.
שדרוג חוף רח' רמת ים בהרצליה כלל גם ביצוע של ירידה חדשה לחוף, ייצוב ושיקום הצומח במדרונות.
בעקבות גלישת קרקע באחד המדרונות נבחנו מספר פתרונות לייצוב המדרון.
לאחרונה נערכו במכון ון ליר, הגובל בתיאטרון ירושלים, עבודות שיפוץ נרחבות. במסגרת עבודות שיפוץ אלו הוחלט גם לייצב ולשקם מצוק אנכי שבגבול בין שני המגרשים.
תוואי המסילה בקטע שבין בית שמש לבר גיורא עובר לאורך שמורת נחל שורק באזור בעל רגישות נופית גבוהה ביותר. הגנת הרכבת מפני דרדרת אבנים מהמצוק שבצידה נעשתה ע"י חיפוי המצוק במערכת "דרדרשת" של הדר.
שיקום נוף לאורך מסילת באר שבע - רמת חובב היווה אתגר מיוחד עבורנו בהדר. השילוב של קרקע לס ארוזיבית במיוחד ודלה בדשן יחד עם אזור המדבר מועט המשקעים: כ-200 מ"מ לשנה, חייבו תהליכי תכנון וביצוע מדויקים ומבוקרים.
כביש 60 מכיוון עפולה הוחלף בכביש דו-מסלולי דו-נתיבי. קטע כביש זה נמצא באזור בעל רגישות נופית גבוהה ובאזור בעל פוטנציאל גבוה לתיירות. עובדות אלו הביאו להחלטה לשמר את המצוק החצוב במראהו הטבעי ולייצבו באמצעות מערכת "טקו".
היישוב הזמני למפוני גוש קטיף: ניצן הוקם ע"י אגף הבינוי במשרד הביטחון. תכנון הנוף נעשה ע"י אדריכלית הנוף אילנה אופיר.
משרד הביטחון הזמין מחברת הדר, באמצעות קבלני התשתית: חב' יחזקאל מורד וחב' זלמן בראשי, סדרת מוצרים למניעת סחף ולפיתוח נוף
מחלף חולות שמדרום לראשון לציון מהווה נקודת מפגש של שני כבישים מהירים (4, 20) ושל מסילת רכבת (ראשל"צ-אשדוד).
בחודש ינואר 2009, עת הסתיימו עבודות העפר באתר עלה הצורך בפתרון מהיר לערוצי הסחיפה שהחלו להיווצר במדרונות האתר ע"י מי הגשם.
בפרויקט מתנ"ס בשכונת נווה ישראל שבהרצליה הותקנו שלושה מאגרים תת קרקעיים מארגזי דריינבוקס. מטרתם של מאגרים אלו היא לקלוט חלק ממי נגר הגשם היורדים על המגרש.
ביישוב הקהילתי אבטליון שבגליל העליון מוקמת שכונת הרחבה שהשטח עבורה חייב חציבה שהותירה קירות מצוקים גבוהים ותלולים. מצוקים אלו מאופיינים במסלע לא יציב דיו, כך שקיים סיכון לדרדרת סלעים לעבר מגרשי שכונת ההרחבה.
שמורת הטבע נחל עיון (התנור) נפתחה מחדש למטיילים לפני מספר חודשים לאחר שבוצעו בה עבודות שונות.
בין העבודות נכללו גם עבודות הקמת מרפסת תצפית על מפל התנור.
פרויקט הארכת הקו האדום של הרכבת הקלה בירושלים בקטע צומת אורה – בי"ח הדסה מבוצע בתוואי מורכב ותלול. בחלק מהאזורים תוכננו מחסומים סלעים סופגי אנרגיה הקולטים לתוכם סלעים נופלים. לאורך מדרון כביש הגישה נדרש היה להתקין רשת פלדה להגנת דרדרת אבנים.
במהלך העבודות להקמת מערכת הולכת גז טבעי ליד דימונה הוסרו השכבות העליונות של הקרקע המקומית, המאופיינת באבני "חמדה" כהות, ונוצרו צלקות נוף לבנות ובוהקות שבלטו על רקע הנוף המדברי באזור.
הגנת מדרונות הסוללה כנגד סחיפת גשם נעשתה ע"י חיפוי המדרונות בהתזת עיסה נוזלית של מפחית הסחיפה מסוג גאוסיב המכיל תערובת של סיבי עץ ומייצבים טבעיים העשויים מקמח גואר (רמת ייצוב 2).
חברת הדר השתתפה בניסוי הקשחת שבילים בתחומי פארק איילון. במהלך הניסוי הותז חומר ייצוב פולימרי
מסוג Soil Tac לשם יצירת דרך נוחה לכלי רכב מסוגים שונים והולכי רגל.
מזרני הידרוטקס, המיוצרים ע"י חב' הדר מערכות, הותקנו לאורך הנחל באתרים שונים ע"י חב' הדר ייצוב קרקע פרויקטים, כקבלנית משנה של קבלני העפר הראשיים: חב' שבו שלמה וחב' ג'בארין.